Český pohár v Brně

V Brně se o víkendu konal čtvrtý Český pohár. Tentokrát se jelo nejen cross country ale i eliminátor.

Sobotní eliminátor sliboval velké souboje. Na start kvalifikace se postavil Zdeněk Morávek, Jakub Kosina, Filip Kubín a Lucie Veselá. Za branami kvalifikace skončil Zdeněk Morávek, který zajel 22.čas. Jakub Kosina dojel do cíle kvalifikace jako čtrnáctý a toto místo mu zůstalo i po první rozjížďce, ze které se neprobojoval do dalších bojů. Filip Kubín zakončil svoje působení ve sprintech v semifinále a bral osmou příčku. Lucie Veselá se neustále trápí s dýchacími potíži a tak se ve sprintech trápila už při kvalifikaci a v konečném hodnocení jí patřilo až páté místo.

Neděle patřila závodům v cross country. Na start ženského klání se postavila Hanka Ježková i Lucka Veselá. Lucka začala velmi kvalitním startem, jak je jejím zvykem, ale závod ukončila po druhém kole, jelikož jí její zdravotní stav nedovolil dojet až do cíle. Hanka si vedla velmi dobře. Nakonec skončila opět jako první za magickou desítkou a jako sedmá česká závodnice.

Start mužského závodu byl na programu o půl čtvrté odpoledne a na čáru se postavila kompletní čtveřice našich závodníků - Filip Kubín, Zdeněk Morávek, Jakub Kosina a Jiří Ošťádal. Závod se rozjel velmi ostrým tempem, jelikož startovní pole bylo nabité kvalitními a rychlými závodníky včetně Jaroslava Kulhavého, který suverénně a strojovým tempem závod vyhrál. Naši rideři až na Filipa Kubína startovali z poslední řady a tak se po startu na některých úsecích v prvním kole dostali do zácpy, ale i tak bojovali a rvali se o co nejlepší umístění. Nejlépe si vedl Filip Kubín, který velmi dobře odstartoval a cílem projel na 23.místě. Zdeněk Morávek využil velmi dobře místní tratě pro tempaře a rozhodčí ho klasifikovali jako třicátého. Jirka Ošťádal projel cílem jako třicátýpátý a Jakub Kosina si v Brně vybojoval 42.místo.

V rámci Českého poháru se jel i závod akademického mistrovství ČR. Pro akademický bronz si dojel Zdeněk Morávek. A Jirka Ošťádal získal bramborovou.

Více fotografií naleznete na našem teamové facebooku www.facebook.com/GT-bicycles-opportunity-280896868611719/timeline/?ref=bookmarks