Mistrovství republiky je za námi

O uplynulém víkendu se konalo Mistrovství ČR v cross country a v eliminátoru. Závod se odehrál v Jizerských horách a to v Bedřichově.

Do sobotního eliminátoru nastoupila čtveřice našich závodníků - Filip Kubín, Jirka Ošťádal, Kuba Kosina a Lucka Veselá. Z kvalifikace postoupila celá naše sprinterská čtyřka. Filip Kubín jako velký favorit nezklamal a probojoval se do velkého finále. Hned po startu došlo ke kolizi díky níž Filip zůstal v první zatáčce. Ale nakonec z toho byl bronz. Za branami čtvrtfinále skončili Jirka Ošťádal a Jakub Kosina, kterým v celkovém hodnocení patřilo jedenácté a patnácté místo. Lucka Veselá se musela spokojit s pátou příčkou.

Mistrovství republiky bylo zároveň i posledním závodem Českého poháru a hodnotilo se i konečné umístění. Filip Kubín udržel svoji jedničku a celkově eliminátor vyhrál. Lucka Veselá v letošní sezóně v eliminátoru brala stříbro.

Neděle patřila Mistrovství republiky v cross country. Závodníky v brzkých ranních hodinách vzbudil velmi silný déšť, který trať proměnil. Kluzké kořeny a kameny prověřil závodníky dokonale. Nejlépe zvládla závod Hanka Ježková, která si mezi elitními ženami přijela pro bronz. Lucka Veselá brala brambory.

V kategorii mužů U23 si nejlépe vedl Filip Kubín, který jezdil na čtvrtém místě, ale nakonec ho dva defekty odsunuly do pole poražených. Zdeněk Morávek dojel jako 14tý a Jakub Kosina dvacátýprvní.

A patnácté místo si z Bedřichova odváží Jirka Ošťádal, který už patří mezi muže elite.

Foto: Martina Olejníčková

Více fotech naleznete na našem týmovém facebooku www.facebook.com/GT-opportunity-Brno-280896868611719/