Konec sezóny 2018 je tu

Letošní závodní sezóna je téměř u svého konce. Ale rideři konec sezóny nevypustili. Snažili se posbírat ještě nějaké UCI body pro lepší starty v roce 2019.

Lucka Veselá a Filip Kubín si zajeli pro body do Chorvatska, kde se ze závodů na biku konalo překonání sám sebe a chůze s kolem v bahně. Lucka si došla pro 1. místo a Filip Kubín bral 15. místo a poslední UCI bod. Zkušenosti v Chorvatsku sbíral také kadet Filip Holub, který si v bahenní lázni dojel pro 9. místo.

Lucka si také zajela do Rakouska na další céčkový závod, kde měla startovat také Hanka Ježková, ale ta po Mistrovství světa onemocněla a tak se nemohla postavit na start. Svoje první Eura si ale vyjel nadějný kadet Filip Holub, který se ve své kategorii umístil jako pátý. Lucka se v průběhu závodu probojovala na bronzovou příčku.

O předposledním zářijovém víkendu se tým rozdělil. Část týmu odjel do Polska a většina týmu zůstala v Brně. Hanka Ježková a Zdenda Morávek odjeli na Maja Race do Polska, aby posbírali nějaké UCI body. Hanka se po nemoci necítila zcela fit, ale i tak byla devátá. Zdenda startoval v samostatném startu kategorie U23, kde dojel jak 21.

A ostatní členové týmu se zúčastnili domácí akce Cannondale kritérium Brno. Dušan Olejníček, Lucka Veselá a Filip Holub vyhráli ve své kategorii. Adam Venc si dojel pro 2. místo a Rostislav Krejčí mezi elitou pro 6. místo.

Závodníci se chystají pomalu na odpočinek, ale prozatím využívají krásného počasí a odpočívají spíše aktivně. Na pár dní si vyjeli chodit a lézt do Dolomit.

Více foto ze závodů a akcí týmu naleznete na týmovém Facebooku či Instagramu.