Mistráky 2019

Mistrovství republiky v maratonu, eliminátoru i cross-country 2019 je za námi.
 
Na start MČR v maratonu, který se konal v Mostě na velmi technické a těžké trati, se postavila z našeho týmu jen Hanka Ježková a v nabité konkurenci si vybojovala 4. místo.
 
Foto: Petr Tvaróg
 
MČR v eliminátoru se odehrávalo na Moravě a to v Boskovicích. Bohužel ale díky dlouhotrvajícím zdravotním problémům se nemohlo postavit na start to největší sprinterské želízko v ohni našeho týmu - Filip Kubín. Ale medaili máme! Lucka Veselá si vybojovala bronz a také start na Mistrovství Evropy. Mezi kadety se Filip Holub umístil na 5.místě a Adam Venc na 14.místě. Nejmladší člen týmu - Vilda Vagner - mezi žáky bral 21.místo.
 
Foto: mtbs.cz
 
A ten nejdůležitější a také nejtěžší závod - MČR v XCO se konalo v Hlinsku na nové trati, která byla velmi fyzicky náročná. A její náročnost ještě podtrhl déšť, který se na trať snesl před startem ženského závodu. Nejlepší výsledek z našeho týmu zaznamenala Hanka Ježková, která si mezi elitními ženami urvala brambory. Lucce Veselé v posledním kole prásklo a musela se spokojit s 6. místem. Kadet Filip Holub se na fyzicky těžké trati procpal na 14. pozici. A jeho parťák Adam Venc se musel spokojit až s 59. místem, jelikož hned po startu přišel o své zadní kolo a musel běžet celý kopec až do depa. Nejmladší člen výpravy Vilda Vagner se probojoval na 62. pozici.
 
    Foto: Petr Tvaróg
 
Další foto naleznete na našem týmovém facebooku.