FILIP A TERKA V NALLES

O víkendu se v italském Nalles sešla podstatná část světové špičky mountainbikingu. My si tento podnik nemohli nechat jen tak proklouznout mezi prsty a vyslali do boje naše nejvyspělejší jezdce. Filip oblékl dres nároďáku a Terka hájila naše týmové barvy. 

Hodně se prášilo a nebyl to jen prach, který se zajídal. I když má Terka svůj první start v pro ni nové kategorii ženy elite za sebou, v natolik nabitém startovním poli se ocitla vůbec poprvé. Nakonec závod dokončila nad naše očekávání a vyjela si velmi slušné 50. místo. 

Pro Filipa to byl vůbec první start sezony a tudíž pořádně ostré seznámení s konstantně vysokými tepy. Po startu, na který se řadil jako 67., se mu podařilo skočit polovinu startovního pole před sebou. Následně však uvízl v hromadném pádu, ze kterého marně tahal svého Zaskara. Jeho boj o body tak začal zcela nanovo ze zadních řad. Trať bohužel nenabízela moc prostoru pro posun. Filipovi nezbylo nic jiného než se krok po kroku opět prodírat dopředu, což nakonec stačilo pouze na 77. místo, které nepustil ani v závěrečném špurtu.

Foto: Jan Němec a Michal Červený