Mistrovství ČR Bedřichov

Ve dnech 21.-23.7. se na tradiční trati v Bedřichově v Jizerských horách konalo Mistrovství ČR MTB v olympijském XCO. Samozřejmě jsme nemohli chybět a pod heslem „my vám ty medaile přivezeme“ jsme se do toho pustili hned v pátek ve štafetách. Složili jsme čtveřici závodníků společně s EXPRES CZ-TUFO TEAM Kolín. Za nás jeli v elitních kategoriích Anetka Novotná a Filip Holub a nevedli si vůbec špatně. Jejich výkony byly velice kvalitní a potvrdili dobrou formu před sobotními závody jednotlivců. Společná štafeta obsadila solidní šestou příčku.

V sobotním dni odstartovali v 11 hodin junioři Kuba Žák, který se stále potýká s dýchacími problémy, a které opět poznamenaly jeho výkon a Janek Andrýsek, jenž zajel na svoje poměry zdařilý závod a skončil na pěkném 33. místě.

V závodě žen do 23 let, který byl zároveň nominačním závodem pro nadcházející MS v Glasgow, splnila do puntíku své medailové ambice Anetka Novotná. Svým charakteristickým stylem šla nekompromisně za svým cílem a vybojovala nejen pro sebe, ale pro celý tým, dlouho očekávanou medaili na MČR v kategorii U23 a také si zajistila letenku do Skotska. Je potřeba ještě zmínit její vynikající reprezentaci na ME před čtrnácti dny, kde se štafetou obsadila 7. místo a v individuálním závodě brala 16. příčku. Anetka prostě JEDE!

V závodě mužů do 23 let jsme měli hned čtyřnásobné zastoupení. Martin Suchánek, který se neustále potýká se zdravotními komplikacemi, jel víceméně pro zkušenosti. Od dalších hochů se však očekávaly výkony na hranici TOP 5. Někteří dokonce neskrývali medailové ambice. Ty se bohužel nepodařilo naplnit, částečně taky vinou zdravotních problémů Filipa Lepky a pádu v průběhu závodu u výborně jedoucího Adama Hlávky. A tak pouze Filip Holub atakoval vysněnou pětku, kdy po boji skončil těsně za svým cílem na šestém místě, které je však také výborné a dává všem motivaci do dalších tvrdých tréninků.

Medaili jsme ale přivezli a umístění v TOP TEN taky…takže asi „dobrej oddíl“... :)