Novoměstské ohlédnutí

V minulém týdnu se Nové město na Moravě opět stalo hlavním městem světového MTB. Poprvé v historii, pod novým promotérem, se na jednom místě konal SP v XCO, XCC a v maratonu. A k tomu ještě navíc Světová juniorská série. A my byli u toho!

Nejdříve se ve čtvrtek 11.5. postavila na start Anetka Novotná v XCC, kde obsadila 36. místo. Je nutné zdůraznit, že už samotná možnost startovat je velkým úspěchem, protože v tomto závodě může poměřit síly pouze čtyřicet nejlepších bikerek světa!

Sobota byla nabitá programem od samého rána - maratonci, junioři a potom hlavně závody kategorií U23. V 15 hodin se na start postavila naše trojice mladíků. Avšak bohužel oba Filipové, vlivem zdravotních komplikací, zdaleka neodvedli svůj standard a dokončili závod bez plného počtu kol. Naopak Adam Hlávka, jako prvoročák, obsadil solidní 97. místo a předvedl profesorský výkon bez vážnějších chyb.

Následně v 17 hodin odstartovala Anetka do svého závodu, během kterého se neustále prokousávala vpřed a v cíli brala perfektní 31. místo, za které si připsala 30. bodů do Světového poháru a tím pádem výrazně lepší pozici na startovním roštu při další zastávce SP v červnu v Lenzerheide!