V květnu za sněhem

Během jiných sezón se v květnu závodníci perou s prvními horkými dny a snaží se na ně aklimatizovat. V letošním květnu je tomu ale zcela jinak.

O víkendu se konalo třetí kolo Českého poháru v Peci pod Sněžkou. Závodníci měli informace, že na trati jsou ještě zbytky sněhu a tak se smířili s blátem a byli přichystaní na tající sníh. Rozhodně ale nevěřili předpovědím počasí a doufali, že vítr další mračna odfoukne. V sobotu odpoledne, ale z nebe začala padat voda a začalo se pomalu ochlazovat. Tou dobou začínal Český pohár.

Sobota patří žákům. Vilda Vagner nejdříve splnil technické disciplíny a pár hodin poté se postavil na start cross country. Během jejich odpoledního startu přestalo přšet a začalo intenzivné lít. Vilda do cíle dorazil padesátýdevátý.

V neděli ráno a celý den teploměr ukazoval 3 stupně, ale pocitová teplota byla určitě v mínusových hodnotách. Během dne se střídal déšť s lijákem a sněžením.

Kadeti Filip Holub a Adam Venc se počasím nenechali rozhodit a bojovali v bahenní lázni. Filip Holub si to ale prásknul hned v prním kopci, na jehož vrcholku byl třetí, a trápil se až do posledního metru. Tentokrát zajel lepší výsledek Adam Venc, který si vybojoval 19. místo.

Nejlépe z celého týmu si vedla opět Hanka Ježková, která ukončila mezi ženami první desítku. Lucka Veselá brala místo za Hankou.

Filip Kubín si vezl na svých řidítkách číslo 13, ale on není pověrčivý a tak si číslo neotáčel a do závodu nastoupil bez sebemenšího zaváhání. Nakonec z toho bylo 28.místo.

Foto: Petr Tvaróg