Půlka Českých pohárů je odjeta

O víkendu se konal třetí Český pohár. A tím se seriál Českého poháru přehoupnul do své druhé poloviny.

První letošní destinací byla Praha, která měla na programu vedle olympijského cross-country i eliminátor. Počasí dvoudennímu závodnímu klání moc nepřálo. Předpověď hlásila deštivé a chladné počasí, ale naštěstí pro závodníky se déšť nekonal. Na start eliminátoru se postavil Filip Kubín, Jirka Ošťádal a Lucka Veselá. Filip měl pražský eliminátor zcela pod kontrolou a závod vyhrál. Jirka Ošťádal bral 11.místo. A Lucka Veselá se nakonec propracovala na bronzovou příčku.

Nedělní den byl určen pro závod XCO. Na závod elitních muží i žen se sešla velká konkurence, jelikož byl závod vypsán jako C1. Nejlépe z týmu se umístila Hanka Ježková a to na 12.místě. Lucka Veselá se v závodě potkala se stromem a závod nedokončila. Filip Kubín se umístil na bodovaném 25.místě a Jirka Ošťádal se musel spokojit se 47. místem.

Druhý závod Českého poháru hostilo lázeňské město Teplice. I tento závod byl zařazen do UCI kalendáře mezi závody C1 a opět se na startu sešla velká konkurence. Na start se postavila stejná čtveřice našich závodníků jako v Praze. A opět se nejlépe z týmu umístila Hanka Ježková, která si z Teplic odvezla body za 11.místo. Lucka Veselá se nejdříve držela na konci první desítky, ale silné křeče a dýchací problémy ji ke konci závodu katapultovali až na 14. místo. Jirka Ošťádal a Filip Kubín se snažili prokousat početným startovním polem elitních mužů a cílovou pásku protli jako 36. a 43.

V pořadí třetí závod Českého poháru byl opět vypsán jako závod C1 a Kutná Hora ho přivítala slunečným a teplým počasím. Ke svému prvnímu startu na Českém poháru se postavili i Jakub Kosina a Zdeněk Morávek. Nejlepší umístění zaznamela opět Hanka Ježková, která cílovou pásku protla jako 12ctá. Lucka Veselá se protrápila závodem a cíl viděla jako 14ctá. Filip Kubín a Jirka Ošťádal si z Kutné Hory odvezli body za 25. a 33. místo.

Další fotografie najdete na našem týmovém facebooku: www.facebook.com/GT-bicycles-opportunity-280896868611719/timeline/?ref=bookmarks