Řecká anabáze

Na závěr sezóny jsme se vypravili na vpravdě expediční akci - seriál závodů Salamina Epic v Řecku. Naším záměrem bylo získání UCI bodů, díky v tomto termínu a v této destinaci předpokládané slabší konkurenci.

Až na místě a v podstatě i v průběhu jednotlivých závodů jsme zjistili, jak jsme se mýlili. Celá řada vynikajících světových bikerů měla totiž obdobný nápad a tak se hodně hochů a děvčat vydalo na jih Evropy prodloužit si léto a především pokusit se získat body do UCI žebříčku. Takže ve zkratce: ve výsledku oba Filipové (Holub a Lepka) absolvovali čtyři velice kvalitní závody, kde získali obrovské množství zkušeností, například v posledním závodě kategorie HC startovalo bezmála 80 závodníků ze 24 zemí, kvalitně potrénovali v teple a získali motivaci do další přípravy. Filipu Lepkovi se navíc podařilo v jednom závodě získat "skalpy" několika vynikajících bikerů (například mistra světa kategorie U23 Simone Avondetta z Itálie).

O zážitky z cest a čtrnáctidenního pobytu v řeckém vnitrozemí rozhodně nebyla nouze. I to jsou každopádně neocenitelné zkušenosti a vzpomínky :)