Svěťákový trip

V uplynulých dvou týdnech jsme měli zastoupení na vrcholných podnicích světového bikingu. Jednalo se o dva závody UCI MOUNTAIN BIKE WORLD SERIES, postaru Světové poháry. Nejprve 11.6. v Lenzerheide (SUI) a následně 18.6. v Leogangu (AUT).

Na obou štacích nás zastupovala Anetka Novotná, jedoucí v reprezentačním dresu a v Leogangu se k ní připojil v týmových barvách Filip Holub.

Anetka, po vynechání short tracku v Lenzerheide a průměrném výkonu tamtéž v XCO (40. místo), se naopak v Leogangu, na své oblíbené trati, kde v minulosti brala medaili na MS v juniorkách, rozjela ve čtvrtečním XCC k nedělnímu výbornému 25. místu v cross country.

Naopak Filip si zřejmě vybral svůj špatný den a v závodě třiadvacítkářů se vůbec nedokázal dostat do závodu a po fatálních problémech s dýcháním dojel se ztrátou dvou kol. Nicméně závod nevzdal a dva UCI body za dojetí jsou doma.

Z Leogangu Filip zamířil do Livigna na týmové soustředění, ze kterého v příštím týdnu pojede na další svěťák ve Val di Sole, zatímco Anetka jela domů "dát se na stav", neboť ji čeká také svěťák ve Val di Sole, odkud přímo poletí na ME v portugalské Anadii.

foto zdroj: mtbs.cz autor: Jan Němec

foto zdroj: mtbs.cz autor: Jan Němec