Těžká doba koronavirová

Závody se nám pomalu rozjíždí, ale doba je pořád trošku nejistá a veškeré důležité podniky se posunuly na konec sezóny. A bohužel ty zahraniční jsou zrušené zcela či je nad nimi velký otazník.

Rideři GT OPPORTUNITY BRNO se tedy snaží udržovat v kondici a závodí kde se dá. Ale pořád s vidinou, že ty důležité závody příjdou později, takže trošičku se strachem, aby forma vydržela.

První závod této sezóny si užili na Zadově. Pořadatelé zvládli, i v nepříznivých klimatických podmínkách a také omezeních kvůli koronaviru, připravit velmi pěkný závod. Zadovskou trať musí mít rád snad každý biker. Naši závodníci si ji užívali a závod byl i takovým pohlazením po duši, že se zase vidíme s ostatními, stejně kolem postiženými lidmi.

Na Šumavě si velkou radost a také celému týmu udělal hlavně Filip Holub, který se popvé postavil mezi juniory a v našlapaném startovním poli si vybojoval krásné 4. místo. Na bednu se postavila i nová závodnice týmu Tereza Obořilová, která si i přes technické problémy vyjela 3. místo.

Na Šumavě se týmu tak líbilo, že se o dalším víkendu jeli vyblbnout na další závod Jihočeského poháru a to do Prachatic. Pořadatelé opět nezklamali a připravili velmi krásnou přírodní trať. Svoji super formu potvrdil Filip Holub, který nestačil pouze na Honzu Sásku. A juniorka Terka Obořilová si udělala radost svým prvním prvním místem v této sezóně.

Druhý den po Prachaticích čekala na rideri pražská trať v Beckově, kde byla konkurence skoro jako na Českém poháru. Tady opět bodoval Filip Holub se třetím místem. Terka Obořilová startovala ve spojené kategorii Ženy a Juniorky, kde se blískla celkovým 8. místem a mezi juniorkami byla třetí. Osmé místo bral mezi kadety Adam Venc. A své zkušenosti mezi juniory sbíral i Marek Letev, kterému forma pomalu stoupá a z Beckova si odvezl 15.místo.